Bejelentkezés:
 
Liliomok
 
 
Ültetés:Márc-Ápr./ Szept-Nov.
Virágzás:Júliustól Augusztusig
Fényigény:Félárnyák
Télállóság:NEM
 
 
Minden liliomhagyma érzékeny a pangó vízre. Agyagos talajon – ahol különösen lassan szivárog el a víz – lazítsuk a talajt homokkal, kaviccsal. Érdemes a gumót egy kis földkupacba ültetni, innen is könnyebben eltávozik a víz. A liliomok szeretik, ha tövük árnyékban van, ezért talajtakaró évelőket ( árlevelű lángvirág, varjúhájak, molyhos madárhúr stb.) is ültethetünk köréjük.
A fehér liliomot augusztusban ültessük el 10-15 cm mélyre, a többi liliom átültetése késő ősszel lehetséges. Ha cserépben vásároltuk, akkor a fagyos idő kivételével egész évben ültethető, mert így a gyökerek nem sérülnek, nem pereg le róla a föld. A fehér liliom kivételével a hagyma feletti szár is legyökeresedik, ezért mélyebben (20-25 cm) ültessük.
A liliomokat cserépbe is ültethetjük, de ügyeljünk arra, hogy a cserép ne legyen túl kicsi. (A királyliliomnak legalább 5 literes, 22 cm átmérőjű cserépre van szüksége). Ha több fajtát akarunk együtt ültetni, még nagyobb cserépbe helyezzük a hagymákat. A tövüket ültessük be alacsony évelőkkel (lobélia, molyhos madárhúr stb.). Fontos a trágyázás is: kihajtáskor, virágzáskor, illetve virágzás után van rá szüksége a növénynek.