Bejelentkezés:
 
Fűszernövények


Aloe Vera (Aloe barbadensis)

A liliomfélék családjába tartozó húsos levelű növény. Évezredek óta ismert gyógynövény és kozmetikum. Az Aloe Vera világos, napos helyet és normál szobahőmérsékletet igényel. Nem szabad túl gyakran öntözni, főleg a téli hónapokban. Ne rakjuk tűző napra, kerüljük a fagyos helyeket. Erőteljes növényeket szállítunk 8 cm-es cserépben.

Bazsalikom (Ocimum basalicum)

Egyéves fűszernövény. Magasság: 30-50 cm, napos helyre

Édesfű (Stevia (Süßkraut))

A legédesebb dolog, amit a természet kinál, ez az édesfű. Ami Dél-Amerikában hagyományos édesítőszer teához.Európában cukrászsütemények és pékáruk édesítésére használják. Sok szakácskönyvben megtalálható, mint kalóriaszegény cukorpótló a túrós ételekhez, pudinghoz, süteményhez, lekvárokhoz.A növény levelét száritják és örölve használják. A növény további előnye az egyszerű nevelés és a könnyű gondozás. Erős növény 12 cm-es cserépben

Rozmaring (Rosmarinus officinalis)
 

A rozmaring fás szárú évelő örökzöld. A jellegzetes tűlevelű félcserje 40-80 cm magasra nőhet. A napfényes és jó lefolyású, homokos talajokat kedveli. A növény a fagypont körüli hőmérsékletet különösebb gond nélkül átvészeli, -nagyobb hidegekben viszont ajánlatos a töveket szalmával fedni, takarni. Levelei leginkább a franciás és olasz ételek ízesítője. Már az ókorban is nagyrabecsűlt fűszer és gyógynövény. Többféle mártás, vadas és szárnyas sültek, de főleg zsíros húsételek, halételek, töltelékek kedvelt fűszere. Különösen jó zsályával és hagymával együtt pácok, szószok és bárányhús ízesítésére, illatosítására. Vir.: május-július, magasság: 50-100 cm, napos helyre.

Tárkony (Artemisia dranunculus)

Gyógy és fűszernövény, étvágyjavító hatású. Vir.: augusztus-szeptember, magasság: 60-80cm, napos helyre.