Bejelentkezés:
 
Gyümölcsfák

Aida oszlopos őszibarack 
Oszlopos őszibarackfa Aida. Ez az oszlo s őszibarackfa lédús, ízletes, nagy gyümölcsökkel ajándékozza meg Önt. A keskeny, üdezöld levelek remek színkontrasztot nyújtanak a pirosas, sárgás barackokkal. Öntermékeny
  
 
Alex 
Öntermékeny fajta, ezért rendszeresen és igen bőven terem. Későn, július elején érik, gyümölcse középnagy, színe teljes éretten sötétbordó. Húsa kemény, kissé ropogós, leveses, kellemes ízű. Magja kicsi. Friss fogyasztásra és befőzésre is kiváló.
  
 
Alma-duó (Idared+Golden) 

Két kiváló minőségű, egymást porzó fajta egy fán. Golden: október elején érő, aranysárga gyümölcsű fajta. Idared:szeptemberben érik, piros színű.
  
 
Andosa nektarin (Andosa) 


Az egyik legjobb áruértékű nektarin fajta. Óriási, csaknem teljes felületén sötétpiros, fényes gyümölcse magvaváló, rendkívül ízletes. A sárga gyümölcshús leveses, kevéssé rostos. Fája erősnövekedésű, bőtermő. Virág rügyeit a vessző felső harmadában hozza. Augusztus második felében érik.Öntermékeny.
  
 
Besztercei szilvafa (Pflaume Besztercei) 


Szeptember elején érik. Aromás, nagyszemű gyümölcse van, bőtermő, lédús, zamatos. Friss fogyasztásra. Öntermékeny.
  
 
Birs Bereczki (Cydonia oblonga 'Bereczki') 


Októberben érik, bőtermő fajta. Nagy méretű gyümölcse félkemény, erősen illatos, lédús. Befőttnek, lekvárnak kiváló.
  
 
Bluefree szilvafa (Pflaume Bluefree) 


Augusztus végén érő, rendszeresen bőven termő fajta. Hatalmas, sötétkék, hamvas gyümölcsei kitűnő ízűek, magvaválóak. Friss fogyasztásra kiváló, nagyon jó piacos fajta. Öntermékeny.
  
 
Bolero oszlopos almafa (Apfel Bolero) 


30 cm szélességű, oszlopos növekedés. Ropogós, édes gyümölcsök,második évtől már szedhető. Balkonokra, kis kertekbe tehető. Eredetileg törpe növekedésű almafajták, nincsenek elágazásaik, a sűrűn álló levelek és virágok miatt azonban az egyetlen függőleges tengelyükön is gazdagon teremnek, és egy dézsában is kibírják egész életükben. Sajátos, karcsú alakjukról kapták nevüket(Ballerina). A biztonság kedvéért teleltetni kell őket, amelynek a minimum-követelménye, hogy télre fölbe süllyesztjük a dézsát, hiszen a gyökereik nagyon érzékenyek a hidegre. Virágzáskor és éréskor a terasz kiemelt helyén pompázhatnak, egyébként pedig a kert bármely részén megbújhatnak, vagy hideg télen akár a pincében is pihenhetnek. Az igazi sztár persze a növényházban, fólia vagy üveg alatt nevelt, ősszel virágzó és tavasszal termő dézsás balerina. Az ilyen almafácska sikeres megporzásához szintén több fajta kell, valamint egy finom ecset, amellyel magunk visszük át a virágport az egyik fajta porzóiról a másik fajta bibéire. Ilyenkor hamar ráérez a remegő kezű és szemét erőltető ember, hogy milyen jó barátok a méhek.Konténeres oltványokat szállítunk!
  
 
Bolero oszlopos almaSzGy (Apfel Bolero) 


Zöldessárga gyümölcse ropogós, szilárd és lédús. Szeptember elejétől érik. Szabadgyökerü növényt szállítunk.
  
 

Bosc kobak körtefa (Birne Bosc kobak) 


Szeptember végén szedhető, rendszeresen bőtermő, ún. "Alexander" körte. Októbertől-januárig fogyasztható gyümölcse kiváló áruminőségű. Terméshúsa olvadó, fehér, édes-savas, finom zamatú. Pollenadói:Clapp kedveltje, Vilmos, Hardenpont.